خواص و طبع ابغوره در طب سنتی آمده است که :
طبع آبغوره سرد و خشک است.
طبع آبغوره سرد و خشک میباشد، تا حدی قابض است یعنی باعث جمع شدن موضع میشود.
بنابر طبع غوره این محصول برای کسانی که اسهالهای خونی ناشی از حرارت و گرمازدگی دارند، مفید است.
غوره حرارت خون و صفرا را کم میکند، همچنین میتواند سبب از بین رفتن صفرا شود. این خاصیت غوره به عنوان یک روش موثر پیشگیری از مشکلات فصل تابستان مطرح می شود. با مصرف مناسب غوره (آبغوره، ترشی غوره و …) در آغاز فصل گرما، می توان نسبت به بسیاری از مشکلات این فصل پیشگیری کرد.
غوره اگر چه طبع سردی دارد ولی بدلیل خاصیت نفوذ کنندگی آن، باعث قطعه کردن بلغم شده و به دفع بهتر آن از بدن کمک میکند.
در مصرف غوره باید احتیاط کرد. چرا که مصرف ناصحیح آن بر اساس طبع غوره میتواند حتی در مقدار کم باعث یبوست مزاج شود.
یکی از مهمترین خواص آبغوره آن است که مصرف آن موجب تقویت کبد (بویژه کبد گرم) میشود.
غوره سبب برطرف شدن تشنگی میشود. (البته در پیشگیری از تشنگی نیز موثر است).
آبغوره برای انواع چربیهای خون، قند بالای خون، غلظت خون و رژیمهای لاغری علی الخصوص برای مزاجهای گرم و تر بسیار مفید است.
آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و امثالهم، غذاهای مفید رژیمی برای افراد فوق الذکر و نیز برای اکثر انسان ها مخصوصاً در فصول گرم مفید هستند.
آبغوره با افزایش اسیدیته معده قادر است هضم غذاهای چرب و سنگین را در معده تسهیل بخشد. همچنین افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به خوبی غذا را هضم نمیکنند میتوانند از این محصول استفاده کنند
دیدگاهها
پاککردن فیلترهاهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.